Synthesizers Cover Image
Synthesizers Profile Picture
27 Members

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα,μόλις γύρισα απο γερμανία και είχα την ευκαιρία να ακούσω κάποια απο τα πιο καινούρια Synthesizer,Οπως το Take-5 της Sequential ,και το Μ της Waldorf.

Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες όμως ,κόλλησα στο Quantum της Waldorf.
δίπλα του το Iridium και το Kyra.

Απίστευτο μουσικό ταξίδι,και καθένα απο αυτα τα Synthesizer που άκουσα,μοναδικό στο είδος του.

imageimage
+4

Γειά σας και πάλι,μόλις θυμήθηκα οτι είχα και κάτι αλλο στο μυαλό μου,εναν παλιό φίλο απο το στούντιο,όχι τόσο γέρο μην υπερβάλlω κιόλας!!! Γεννήθηκε στις αρχές του 2018 απο την Studio Electronics και την Roland,ονομάζεται Roland SE-02- Studio Electronics Boutique series
γιατι Boutique; απλά απορώ.

Εχει τόσο τεράστιο αναλογικό ήχο που θα σας ξαφνιάσει,καταρχήν έχει 3 ταλαντωτές Οι οποιίοι έχουν έξι διαφορετικά είδη κυματομορφών με τη ζεστασιά και τον περίπλοκο χαρακτήρα που σχετίζονται με τα αληθινά αναλογικά VCO.,Φίλτρο 24 dB Low-Pass με διπλό Amplifier.
3 τύπους Cross Modulation (XMOD)
Tempo-Syncing LFO με εννέα κυματομορφές και ψηφιακό
Delay Tempo-syncing,με παράκαμψη για την διατήρηση του αναλογικού σήματος.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος,και αυτό είναι το Step Sequencer  των 16 Βημάτων, με Motion Sequencing ,εχει πολλά Patterns για να διαλέξετε,νομίζω γύρω στα 64,και άλλα τόσα για να φτιάξετε εσείς οι ίδιοι.

Ερχεται με 384 προγραμματισμένους ήχους,και έχετε άλλες 128 θέσεις για να αποθηκεύσετε τους δικούς σας.

Το μόνο μειονέκτημα που έχει είναι τα μικρά κουμπιά που διαθέτει,για υτο και η ονομασία Boutique.άλλα αυτο δεν με εμπόδισε προσωπικά να δουλέψω τους ήχους όπως ήθελα.

Αυτο το μονοφωνικό τερατάκι κοστίζει καινούριο στα 488€)
άλλα μεταχειρισμένο και σε καλή κατάσταση,μπορείτε να το βρείτε γύρω στα 350 €)

Σας χαιρετώ,μέχρι την επόμενη φορά,σας εύχομαι καλές δημιουργίες.


Περισσότερα εδώ :https://www.roland.com/global/products/se-02/

Roland - SE-02 | Analog Synthesizer
www.roland.com

Roland - SE-02 | Analog Synthesizer

SE-02: Analog Synthesizer - Vintage Sound. Unexpected Power.

Γειά σας φίλοι μου,έχουνε νέα,Η Waldorf παρουσίασε στο Superbooth του Βερολίνου,το νέο της Desktop Synthesizer το οποίο είναι Wavetable και ονομάζεται Μ
Είναι ο διάδοχος του Microwave,το οποίο ακόμα και τώρα είναι πολύ περιζητητο στις αγορές μεταχειρισμένων Synths.

Ο ήχος του είναι πιο αναλογικός απο άλλα μοντέλα της Waldorf χάρη στα φίλτρα που διαθέτει,Σε σύγκριση με το Iridium που είναι καθαρό Wavetable Synthesizer. Το καλύτερο είναι οτι μπορείτε να του φορτώσετε όλους τους ήχους απο παλιότερα Microwave της Waldorf όποιοι τα διαθέτετε .

Ο πυρήνας βασίζεται σε έναν πολυφωνικό 8-φωνο (με δυνατότητα αναβάθμισης σε 16 ), 4 τμημάτων wavetable engine ,Ξεκινά με δύο ταλαντωτές κυμάτων με ανεξάρτητο κυματιστό -παραγωγή κλασικού τρόπου λειτουργίας όπως του Microwave 1 και του Modern Microwave II/XT , πράγμα που σημαίνει ότι οι ταλαντωτές συμπεριφέρονται διαφορετικά και στις δύο αυτές λειτουργίες (προσβάσιμοι πατώντας το κουμπί Mode δίπλα στη βοηθητική γραφική οθόνη)

Διαθέτει 96 ειδη wavetables και μπορείτε να φορτώσετε προσαρμοσμένους wavetables για τον αντίστοιχο ταλαντωτή . Σας επιτρέπει επίσης να καθορίσετε το σημείο εκκίνησης του κυματοπίνακα. Όλα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν απευθείας στο καντράν με τα 45 κουμπια που διαθέτει το Μ .

διαθέτει επίσης 2 LFO που δημιουργούν μια περιοδική κυματομορφή με ρυθμιζόμενο ρυθμό συχνότητας και σχήμα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς διαμόρφωσης,υπάρχει και το
ARP με 16 προκαθορισμένα μοτίβα, λειτουργία χορδών και δυνατότητα συγχρονισμού με ρολόι MIDI. Επιπλέον, τέσσερις προγραμματιζόμενοι ΦΑΚΕΛΟΙ επιτρέπουν στους τυχοδιώκτες χρήστες να χειρίζονται παραμέτρους ήχου μέσω ρυθμών ή χρονικών διαμορφώσεων. 

αυτά τα λίγα για το Μ …. η τιμή του ξεκινά στα €1,879.00 
περισότερες πληροφορίες εδώ:

https://waldorfmusic.com/en/m

image

Καλησπέρα στο όμορφο παρεάκι μου,το καλοκαιράκι φτάνει στο τέλος του και σιγά,σιγά και μετα τις διακοπές,(όποιοι κάνανε) ,επιστρέφουμε στην καθημερινότητα μας.
Τι καλύτερο να μάθουμε για ενα Synthesizer το οποίο είναι μικρό,μονοφωνικό,και μοιάζει πολυ στον ήχο με το SH-101 Της Roland.To Synthesizer αυτό ειναι το Manther απο την Malekko.To Manther ειναι ενα μονοφωνικό Desktop Synthesizer με αναλογικό Ηχο.

Το Manther αντλεί μεγάλο μέρος της γοητείας του από το τσίπ CEM3340 το οποίο είναι βασισμένο στα IC και SSM2044,τα οποία περιλαμβάνουν το VCO και το φίλτρο αντίστοιχα. Υπάρχει και o μίξερ που δίνει στους χρήστες τον βέλτιστο έλεγχο της κυματομορφής, του Noise και των Sub Levels καθώς και μεμονωμένες εξόδους για κάθε κυματομορφή.

Το ενσωματωμένο Step Sequencer με τα 64 βήματα αναλαμβάνει την αυτοματοποίηση σε κάθε κύρια λειτουργία. Οι χρήστες μπορούν να προγραμματίσουν περίπλοκες κινήσεις και να αποθηκεύσουν όλο τον αυτοματισμό σε οποιαδήποτε από τις 64 προκαθορισμένες τοποθεσίες της μονάδας. Αυτές οι προεπιλογές μπορούν να επιλεγούν και να αναπτυχθούν με οποιαδήποτε σειρά για την εύκολη δημιουργία των εμπνεύσεων σας.

Όσον αφορά την ευκολία χρήσης, ο Manther είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας. Το εντυπωσιακό σύστημα μενού παρέχει απόλυτο έλεγχο πάνω σε βασικά χαρακτηριστικά όπως χειρισμός φακέλων, LFO, Clock Parameters, και Delay features. Και αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά, το Manther διαθέτει εισόδους και εξόδους για CV, Clock, Gate, LFO και MIDΙ - παρέχοντας όλα όσα θα χρειάζετε κάποιος για να επικοινωνήσει με εξωτερικά Modular συνθεσάιζερ, ειδικά αυτά της ποικιλίας Εurorack.

Η τιμή του στα 599 €,για περισσότερες πληροφορίες,σας δίνω την σελίδα του κατασκευαστή.
https://malekkoheavyindustry.com/product/manther/

Malekko Heavy Industry Corporation |   MANTHER
malekkoheavyindustry.com

Malekko Heavy Industry Corporation | MANTHER

MANTHER is a full featured, tabletop monosynth with an analog signal path, an advanced 64-step digital sequencer and onboard delay. The heart of this beast is a coveted CEM 3340 based VCO IC chip. …
3 months ago - Translate - Youtube

Καλησπέρα στο όμορφο παρεάκι μου,μετα απο αρκετό καιρό τα ξαναλέμε και πάλι.Σήμερα θα γράψω για ενα Synth το οποίο είναι πολύ άγριο στον ήχο του,το ASM Hydra Synth.

Φτιάχτηκε από έναν κατασκευαστή που δεν είχε ακούστει ποτέ μέχρι τώρα στον χώρο,την ASM, πίσω όμως απο αυτήν είναι η Medeli Electronics, παραγωγός ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων από το Χονγκ Κονγκ, η οποία ιδρύθηκε το 1983.Ο Glen Darcey προγραμμάτισε το synth αυτό και είναι υπεύθυνος για ορισμένα γνωστά synths και λογισμικa από την Akai και την Arturia (MiniBrute, MatrixBrute, MicroFreak και πολλά VST).

Τώρα,οι λειτουργίες του,είναι φανταστικές,καταρχήν έχει πολυφωνικό Aftertouch,3 Ταλαντωτές με την προηγμένη τεχνολογία „Wave Morphing Synthesis“ η οποία έχει πρόσβαση σε μια ομάδα 219 κυματομορφών. Ως ειδικό χαρακτηριστικό, οι ταλαντωτές 1 και 2 έχουν τη δυνατότητα σάρωσης κυμάτων, όπου έως και 8 κυματομορφές μπορούν να «μορφοποιηθούν.

Εάν οι ταλαντωτές είναι η καρδιά ενός συνθεσάιζερ, τα φίλτρα είναι η ψυχή του: Το οκτάφωνο, ASM Hydrasynth έχει δύο ανεξάρτητα φίλτρα που μπορούν να συνδεθούν σε σειρά ή παράλληλα. Το φίλτρο 1 διαθέτει 11 διαφορετικά μοντέλα φίλτρων (12, 24 dB, HP, LP, Vocal κ.λπ.). Το δεύτερο φίλτρο πολλαπλών τρόπων λειτουργεί με 12 dB ανά οκτάβα, συμπεριλαμβανομένου ενός συνεχούς σάρωσης , συγκρίσιμο με τα κλασικά φίλτρα SEM. 4 εφέ βελτιώνουν την εκτεταμένη παραγωγή ήχου: Delay και Reverb(συμπεριλαμβανομένου του cloud), για τα υπόλοιπα Pre και Post εφέ Μπορείτε να επιλέξετε διάφορους αλγόριθμους όπως B. Chorus, Flanger, Rotary, Lo-Fi, Tremolo, Compressor και άλλα.

Έρχεται με 256 έτοιμα Presets,αλλά ύπαρχουν 640 θέσειε συνολικά για να αποθηκεύσετε τις δικές σας δημιουργίες.
Η τιμή του ξεκινά για τα 49 πλήκτρα στα 1350 € και στην έκδοση Desktop στα 880 €

To ASM Hydra Synth μπορεί να κάνει τα πάντα,δεν μπαίνω σε περαιτέρω πληροφορίες,δείτε τι μπορεί να κάνει εδώ :

About

Πείτε μας ποιο Synthesizer σας αρέσει,ποιό θα θέλατε να είχατε,ποιό σας κάνει να ανατριχιάζεται.